C Á D I Z

Godkväll! Hemma igen efter en super helg i Cádiz! Åh så himla kul vi haft det. Vädret har varit toppen och adventsfikat  tog vi på stranden i morse. Jag och Sarorna var dock helt överens om att det är helt omöjligt att få någon som helst julkänsla så länge klarblått hav och palmer finns inom synhåll..

I fredags landade vi i Cádiz klockan 4, vad som skiljer södra Spanien från norra är förutom temperaturen även kulturen, tåget som skulle anlända kl 16.25 anlände istället 18.02.. Så var rätt sent innan vi var framme hos Sarah, väl där kastade vi bara in väskorna å så drog vi ut på stan för att käka.

Middagen blev såklart tapas, det är så sjukt billigt i södra Spanien, vi käkade middag inkl dryck för 4€ var?! Patatas bravas(3st)med aioli, calamares,gambas och kebabitos. Helt otroligt. Och sjukt gott var det också kan jag tillägga. 

Efter maten sightsingade vi lite och sen hittade vi en supermysig marocansk bar där vi tog en "liten" drink. Sen hoppade vi på bussen hem till Sarah och hoppade i säng så vi skulle orka med morgondagen också!

Vårt BED room, haha förstår ni skämtet? Och utsikten från Bed rooms fönstret också. Helt ok, eller?

I lördags klev vi upp klockan 9 och gick till baren bredvid Sarahs lägenhet för att käka frukost, färskpressad apelsinjuice rostat bröd, serranoskinka tomat och olja. 3€..


SEN var det dags för turistande igen! Vi drog in till den gamla delen av staden och knallade runt i solen och njöt.

Tog oss en liten smoothie och vilade fötterna lite, och sen var det dags för lunch.

Lunchen käkade vi på en matmarknad inne i centrum, det fanns verkligen allt!  Spanskt, mexikanskt, marocanskt, fisk, skaldjur, frukt, sötsaker, och champagne. 
För oss blev det lite spanskt med Arroz negro med aioli, och marocanskt albondigas(typ köttbullar) con salsa de curry. Till efterrätt lite fika och frukt.

Då rätt många affärer fortfarande hade kvar sina BlackFriday erbjudanden blev det även lite shopping och en liten kaffepaus efter det.


Och sen skyndade vi oss tillbaka till hamnen för att kolla på solnedgången. 

Sen hoppade vi på bussen hem och började göra oss iordning för lite utgång. Vid 11 kom Esra över och sen tog vi bussen in till stan. Där mötte vi upp ännu några vänner till Sarah för drinkar och sen drog vi vidare ut i natten.


Denna morgon började vi dagen med färskpressad juice rostatbröd  marmelad och kaffe tillsammans med denna utsikt.

Och sen har resten av dagen bestått av resande. Nu är vi iallafall hemma tillslut och äntligen ska jag krypa ner i min säng och stänga ögonen! 
Bilder, Resor, Vardag | |
#1 - - Frida:

Åh va mysigt det ser ut :)

Upp